diumenge, 3 d’abril del 2016

Última proposta: Una vida saludable

Bon dia!

Avui us presento l’última unitat didàctica que ens va proposar la nostra companya Clàudia, titulada Una vida saludable. Se centra en l’àrea de Coneixement del medi natural, i està dirigida a una classe de 25 alumnes de 2n de primària.

Els objectius que es volen treballar amb aquesta unitat didàctica són:

  • Treballar els hàbits d’higiene i l’alimentació saludable i promoure l’esport.
  • Destacar la importància de les TIC.
  • Treballar per projectes, tot relacionant continguts de diferents assignatures.

La unitat didàctica està dividida en 5 activitats principals:

  • Classificar els aliments segons les seves característiques, fent ús de l’ordinador, més exactament d’una pàgina anomenada JClic, que ens proposa diferents activitats virtuals.
Font: edebé
  • Conèixer els hàbits saludables amb el llibre El Lluís i el senyor Kandinsky. En aquesta activitat s’utilitza la pissarra digital com a suport a la lectura.
  • Un especialista en nutrició acudeix a classe i fa diferents preguntes. També fan gràfics a la pissarra entre tots per veure quins aliments es consumeixen més. Tot això es relaciona amb la piràmide dels aliments, tot omplint amb els diferents aliments una piràmide que en un inici la trobem en blanc.
  • Aquesta activitat serveix per avaluar els nens. Primerament van al mercat, on coneixen les diferents zones: peixateria, carnisseria... Els nens han de pensar que tenen 5 € i fer fotos de tot allò que podrien comprar amb aquests diners. Finalment, quan s’arriba a la classe, els nens posen en comú totes les fotografies d’allò que haurien comprat al mercat i elaboren un menú amb els diferents aliments.
  • Es fa una gimcana, amb un recorregut i unes proves que els alumnes han d’anar superant. A cada prova hi ha una endevinalla relacionada amb els aliments.

Aquesta és l'última proposta feta pels nostres companys. Que us han semblat? Espero que hàgiu pogut aprendre molt i que hàgiu descobert noves eines i agafat idees a partir dels nostres treballs. 

Us animeu a fer la vostra pròpia unitat didàctica? Qualsevol cosa no dubteu en preguntar-me!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada